Enkele van onderstaande bonnen hebben na de eind verkoop in de vereniging het hoogste bod, de bieder krijgt z.s.m hier bericht over.

======================================================================

Bonnenverkoop Pv. Flevocourier, Lelystad

Pv. Flevocourier houdt zaterdag 16 en zondag 17 december haar jaarlijkse Tentoonstelling met op zondagmiddag een bonnenverkoop.

Zaal open zaterdag vanaf 16.00 uur. Zondag open vanaf 13.00 uur.

aanvang bonnenverkoop ± 15.00 uur. (zondag)

Bieden op internet kunt u doen door het formulier onderaan de lijst in te vullen en te verzenden.

Bieden op internet sluit Vrijdagavond 15 dec. om 22.00 uur. (Let op er komt nog een eind veiling).

adres Gebouw Pv. Flevocourier: Kofschip  te Lelystad (achter SGL).                       Startbedrag is 15 euro

 
Bon 1 Bart Knol, Lelystad.  Jonge duif 2018 Euro 30,=

Deze sympathieke marathonloper gaat zich komend seizoen richten opde marathonvluchten, hiervoor zijn duiven aangeschaft bij Auke Heidstra uit Rottevalle o.a. uit de beroemde Dopke.

Afgelopen jaar heeft Bart al een mooie serie gedraaid op Periqueux en gaat hiermee zijn stam opbouwen voor de komende jaren.

Wie deze bon koop mag kiezen uit de fond of uit de dagfond, want deze zijn

ook nog op dit hok aanwezig.

Voor wie deze bon.

Bon 2 Comb. Fidder-Vis, Hulshorst. Jonge duif 2018 i.o Euro 25,=

Deze vrij jonge combinatie – Aart Fidder en Marco Vis - timmert al een aantal jaren stevig aan de weg. Onder andere door de volgende teletekstvermeldingen: 3e afdeling 8 GOU Noord Soissons 8.942d, 4e afdeling 8 Noord Issoudun 1.978d en 5e afdeling 8 Noord Chateaudun tegen 3.262d. Deze combinatie heeft inmiddels al diverse kampioenschappen kunnen bijschrijven in de kring en Regio Noord. In 2017 werden ze in kring 3 regio Noordwest 6e aangewezen Vitesse, 2e aangewezen Midfond, 5e onaangewezen Dagfond, 8e onaangewezen Natour en 8e Generaal Snelheid aangewezen. Verder werden ze 9e onaangewezen en 5e aangewezen Meerdaagse Fond. Zoals uit voorgaande blijkt doen ze op alle disciplines goed mee en kunnen we er op rekenen dat ze het de toppers in Afdeling 8 GOU moeilijk gaan maken in de toekomst.

 Voor wie een klasbak van dit hok?
Bon 3 Comb. van Dam-Bisschop, Almere. Jonge duif 2018 i.o Euro 100,=

De Keizer Generaal van Regio 1 Hilversum en omstreken!! De combinatie was tot en met 2013 jaren achtereen generaal kampioen van Hilversum & Omstreken totdat zij eind 2014 besloten om het roer om te gooien en zich te gaan richten op de ZLU vluchten en de middaglossingen. Sinds twee jaar behoren zij daar dan ook tot de kloppen mannen. Vorig jaar met o.a. een 5e NPO Tours was een goede start. Dit jaar met o.a. 4e NPO Afdeling 7 St. Vincent en een 11e Nationaal en 14e Internationaal Mont de Marsan zette de trend ... vroege prijzen dus. Voor de grote fond schaften zij duiven aan van G. J. Richter, Amstelveen en Pieter Woord uit Urk. Ook hun oude eigen lijn doet het geweldig want hun 701 en 702, die genoemde prijzen wonnen, komen uit deze lijn. Ook op de kortere vluchten staan zij hun mannetje met duiven voornamelijk afkomstig van H. Joffer en G. E. Doppenberg, Nijkerk, al dan niet gekruist met het Nelles van de Pol (Weelde) soort. Ondanks het feit dat het in Almere en omgeving wemelt van de roofvogels, bleven er dit jaar na de vluchten 64 jonge duiven van de 70 over, dus slechts 6 minder waarvan er 3 gepakt zijn door de roofvogels. Voor u een kans om u dit top hok iets te bemachtigen.

Bon 4 Comb. de Graaff-Gernaat, Lelystad. Jonge duif 2018 Euro 70,=

Deze combinatie speelt hoofdzakelijk overnacht en pakt ieder jaar wel zijn prijzen en

kampioenschappen op de overnacht, maar helaas 2017 liep anders en is een jaar om snel te vergeten. De aanpassingen in het duivenhok zijn weer terug gebracht naar de oude situatie en de messen zijn geslepen voor 2018 waar alleen nog maar ZLU vluchten worden gespeeld.

Menig liefhebbers is hier al geslaagd met duiven waarmee ze  teletekst hebben gevlogen, voor meer informatie over het hokbestand en kampioenschappen neem dan een kijkje op de website.  www.graaff-gernaat.nl

Bon 5 Cees Nijdeken, Rijssen. Jonge duif 2018 i.o Euro 100,=

Wie kent Cees niet?

Eén van de absolute smaakmakers op de Marathon vluchten. Met zijn Late Blauwe, Zilverpenne en Brenda liet hij de Marathon wereld schudden op haar grondvesten. De Late Blauwe werd Beste Marathon duif van de Pipa Ranking, Brenda werd 7e en Zilverpenne 13e. Cees behaalde vele prestigieuze titels :1e Marathon Middaglossing van de Stichting Marathon Noord, 1e VNCC , 1e Nationaal Marathon AG. 1e NU OA, 1e NU AG, 1e NU Totaal, Brenda 1e asduif NU, Late Blauwe 3e asduif NU. Deze absolute toppers zijn verhuis naar het kweekhok, waar Cees de komende jaren de vluchten van zal plukken.

Cees heeft het beste van Jelle Jellema, Arjan Beens, en Comb. Verweij de Haan op z’n kweekhok. Dit samen met zijn Brenda, Zilverpenne, Late Blauwe en Kleine Blauwe is garantie tot succes.
Bon 6 Bert Visser, Biddinghuizen. Jonge duif 2018 i.o Euro 35,=

Bert is bekend van zijn uitschieters op de vitesse en midfondvluchten, heeft dit jaar een herstart gemaakt en zat gelijk voorin in de uitslag met de natourvluchten.

De duiven welke nu op zijn hok domineren komen hoofdzakelijk allemaal uit België wat het mekka is voor de vluchten op de korte afstanden.

Speciaal voor de Flevocourier schenkt Bert een jong uit zijn zwarte duiven van Achiel Leus uit Lede een begrip in België als het om snelheid gaat.

Wie pakt deze unieke kans.

Bon 7 Ruud Schoolenaar, Lelystad. Jonge duif 2018 Euro 40,=

Ruud heeft belooft wie deze bon koopt krijgt iets speciaals en meestal is dat meer dan 1 dus neem je opleermand maar mee. Wat valt er hier nog over te zeggen alom bekent in de hele polder en menig liefhebber heeft hier goede duiven weg gehaald. Ook Ruud heeft besloten om de knop om te draaien en gaat zich richten op de overnachtvluchten en heeft zijn eerste aankopen al binnen, uit Urk en Ens zonder de namen te noemen.

Het zal mij ook niks verbazen dat er nog meer duiven uit Urk bij komen volgend jaar.

Voor wie deze bon.

Bon 8 Tjirk van de Ziel, Lelystad. Jonge duif 2018 Euro 55,=

De kampioen der kampioenen als het om de jongen duiven gaat ieder jaar zit deze gepensioneerde ambtenaar erbij.

Vanaf 2018 gaat Tjirk zich meer richten op de dagfondvluchten, ook afgelopen jaar werden op dit hok de kampioenschappen binnengesleept op de dagfond, kampioen in de vereniging en in het stedelijk Lelystad.

Voor wie deze bon.

Bon 9 Bert de Klerk, Almere. Jonge duif 2017 Euro 40,=

Stamboom

Hierbij een prachtig zomer jong van de Keizergeneraal Fondclub Gooi & Eemland.

Keizergeneraal over alle vluchten van de Fondclub Gooi & Eemland 2017. De behaalde kampioenschappen in de Fondclub 2017 zijn: 4e Onaangewezen en 1e Aangewezen Overnachtfond 2017; 1e Keizergeneraal Overnachtfond 2017; 2e Onaangewezen Superfond (ZLU vluchten) 2017; 5e Aangewezen Superfond (ZLU vluchten) 2017; Winnaar Supercup 2017; Enkele aansprekende resultaten: Periqueux 2017 8/10 in concours beginnende met een 2e in afdeling 7 (zie Het Spoor nr 23); Dax 2017, 47e Nationaal Sector 3; enz.

Voor wie deze bon van de Keizergeneraal 2017.

Bon 10 Comb. Beckers, Lelystad. Jonge duif 2018 Euro 200,=

Pak deze kans om een jong te bemachtigen van dit kapitale kweekhok, je zult hier zeker slagen. De laatste jaren zijn ze er ingeslaagd om een hok op te bouwen waarbij niet op de centen is gekeken, zie hieronder na de indrukwekkende lijst wat hier op het kweekhok zit.

Piet de Vogel Oude Tonge.

Chris&Jaap van der Velden Zuid-beijerland.

Ko van Dommelen St-Philipsland.

Jelle Jellema Nijverdal.

Gebr. Limburg Zuidveen.

Arjan Beens Genemuiden.

Zoon Paarsborst Piet de Vogel.  

Dochter zwart goud Jelle Jellema.

Zoon Orion Jelle Jellema.

Zoon Red Racer 1e Nat Perigueux 2008 Gebr Limburg.

Zoon Octopussy Gebr Limburg.

Dochter Octopussy Gebr Limburg.

Kleinzoon Miss Gijsje en dit x inteelt Zwart goud.

Kleinzoon Miss Gijsje en dit x de Orion  Jelle Jellema.

Dochter Rik Arjan Beens.

Dochter Rode Vanoppen Gebr. Limburg.

Zoon Blauwe Vanoppen.

Dochter Olympic Miss Gijsje, Nestmaat van de vader  van de 3e Nat Barcelona 2016 Jelle Jellema Nijverdal.

Zoon 430 Jelle Jellema. 

Zoon Romee Jelle Jellema.

Bon 11 Dirk en Elitsa Veldhuis, Amsterdam. Jonge duif 2018 i.o Euro 75,=

Dit jaar één van de absolute tophokken van Noord-Holland. Het gaat Dirk om prestatieduiven. Als Dirk er wat bijhaalt voor de kweek, mogen het kinderen uit prestatieduiven zijn, maar dan wel uit hele goede duiven. De duiven van zijn eigen soort op het kweekhok zijn allemaal topprestatie duiven geweest. Bijgehaalde duiven worden zowel tegen elkaar gezet, als tegen de eigen stam. Dirk probeert soms ook weleens een snelheidsduif in zijn stam te kruisen. Je moet altijd op zoek naar nog betere duiven en soms kan zo’n duif een nieuwe impuls geven aan je stam. Dirk is in het bezit van een goede stam duiven. Hij noemt het zelf het “Vlug-Terug-Soort”. Hij heeft bij de aanschaf van duiven altijd naar duiven gekeken die iets bijzonders konden en probeerde daar dan een jong van te kopen en als het kon de duif zelf. Na in 2015 een 5e Nationaal Pau te hebben gewonnen wisten Dirk en Elitsa dit jaar nog beslag te leggen op de 3e en 7e Nationaal Perpignan, een super prestatie. De winnares komt uit het soort van John Schoemaker, waar Dirk in het verleden veel duiven vandaan heeft gehaald. Voor wie de bon van deze toppers!

Bon 12 B. Prasing, Lelystad. Jonge duif 2018 i.o Euro 55,=

In 2014 is Bert Prasing overgestapt naar de ZLU vluchten. In 2016 resulteerde dat direct in de volgende kampioenschappen in de Fondclub Gooi & Eemland: 8e aangewezen, 11e onaangewezen en de 4e en 7e duifkampioen ochtendlossing. Ook werd in dat jaar de 8e duifkampioen Marseille ZLU over 3 jaar behaald. Tevens 12e duifkampioen Marseille ZLU over 4 jaar.

In 2017 werden de volgende kampioenschappen in de Fondclub Gooi & Eemland behaald: 2e aangewezen, 5e Superfond en de 5e, 7e, 18e  en 23e duifkampioen ochtendlossing. Dit met slechts 23 oude vliegduiven.

Bovenstaande kampioenschappen zijn behaald met de volgende vluchten:

Pau (MdM)   87 duiven: 12, 13 ( 6 mee)

Bordeaux     279 duiven: 2, 4, 8, 9, 19, 21, 29, 37 (11 mee)

St. Vincent  128 duiven: 6, 10, 31 (3 mee)

Marseille    105 duiven: 3, 11, 15 (3 mee)

Perpignan  140 duiven: 16 (3 mee)

Op de hokken zijn de volgend rassen aanwezig; Bennie Homma, Herman Brinkman, Paul vd Boogaard en Wilfried Stiel.

Voor meer informatie zie de website:  www.flevoduiven.com/bert

Bon 13 Joop Dok, Lelystad. 2 Jonge duiven 2018 Euro 30,=

De nieuwe voorzitter van Pv. de Lelybode zit vooral met de trainingsvluchten altijd steenvroeg, Joop is een echte allround specialist en weet altijd voor een verrassing te zorgen, vooral op de dagfondvluchten  waar Joop zijn toekomst ligt. Wie deze bon koopt mag Twee raspaardjes uitzoeken op het hok van onze Joop en hij zal je altijd met raad bijstaan.

Voor wie deze bon.

Bon 14 Jan Hartog, Laren. Jonge duif 2018 Euro 50,=

Jan Hartog is de gepensioneerde vliegende slager. Een begrip in de duivensport, mede mogelijk gemaakt door zijn vader Gijs. Vele hokken in het Gooi en Omgeving zijn groot gemaakt door de duiven van Gijs en Jan. In 2017 werd Jan Keizer Kampioen Ochtendlossing in de fondclub Gooi en Eemland. Zijn fondstam is opgebouwd met de oude rassen van Van Wanroy en de Gebr. Kuijpers. Deze duiven doen het nog steeds aangevuld met een duifje van Jan Doppenberg en duiven van Team Vollebregt. De laatste aanwinsten komen van Tim Hage. De kopprijzen van de laatste jaren van de Keizer Kampioen van Gooi en Eemland: 91e nationaal St. Vincent ZLU tegen 3.037 duiven, 68e nationaal Marseille tegen 2.526 duiven, 84e nationaal Perpignan tegen 4.789 duiven, 111e nationaal Barcelona tegen 5.239 duiven.

Wie gaat er in Laren een mooi duifje halen in 2018.

Bon 15 Gerrit en Jenny Timmer, Hoge Enk Jonge duif 2018 Euro 45,=

Gerrit en Jenny staan al jarenlang bekend om hun zeer sterke kweekhok met oude lijnen waar ze altijd weer op terug kunnen vallen, waaronder de oude Elsacker lijn en wijlen Peter van Boven uit Hattemerbroek.
Ook het fenomeen de Bendner van Henk Scheffel stamt gedeeltelijk af van duiven van Gerri t & Jenny.
Deze combinatie vloog het afgelopen seizoen meerdere teletekstplaatsen o.a.
Soissons 3e tegen 4208d. Nanteuil 5e tegen 5188d. Laon 2e tegen 3776d. 3e,4e,5e Nanteuil tegen 3566d.

Dit jaar hebben ze met De ”422” een van de beste midfond duiven van Nederland onder de pannen en werden ze ook keizer kampioen van de Sterke midfondclub van afd.8 Noord.

Voor wie een jong 2018 van deze kampioenen van de Hoge Enk die al meerdere liefhebbers met goede duiven naar de top van de duivensport hebben geholpen?

Bon 16   Comb. Vermeulen en Klz. Lelystad Jonge Duif 2018 Euro 60,=

Na de vele kampioenschappen welke Theo de afgelopen decennia heeft gewonnen besloot hij het hogerop te zoeken en ging internationaal wat gelijk een kroon op zijn duiven carrière werd.

                       Winnaar Hokrace Derby Mallorca 2017

Speciaal voor zijn vereniging schenkt Theo een jong uit het koppel waar de winnaar van Mallorca uit komt, uit dit zelfde koppel komt ook de “729” duifkampioen jong van de Pv. Flevocourier en het Samenspel Lelystad.

Grijp deze unieke kans.

Bon 17 Pieter Woord, Urk Jonge duif 2018 i.o Euro 100,=

Louw van den Berg uit Tollebeek heeft samen met Pieter Woord uit Urk een geweldig kweekhok opgebouwd met o.a. een dochter uit "de Annet" 1e Nationaal Barcelona van Willem van der Velden, dochter 1e Nationaal Barcelona van Cees Luykx, kinderen uit de "Zwarte Dax" 3-10-30 Nationaal van Philip Geerdink, uit de "Bulldozer" en de "Narbonne" en het Oliebontje van Ko van Dommelen en uit alle toppers van Jos Pepping. Verder kochten zij o.a de moeder van Daan 1e Internationaal Agen 2013, Vera van Ad Fortuijn 9e Nationaal Perpignan 2013, Het Fenomeen 1e Nationaal en 2e Internationaal Bordeaux 2009 en grootvader 1e Nationaal Dax 2016, de Wonderkweker Geeloog Diamant ( vader 8e Nat Narbonne 2013, 4e Nat St.Vincent S2 in 2015, 9e en 22e Nat Perpignan 2013) een zoon van de New Laureaat 1e Internationaal Barcelona 2013, een zoon van de Special One 1e Internationaal Barcelona 2015.

Pieter Woord verbaasde in 2017 de fondwereld door met Leontine de 1e Internationaal Perpignan van 14.930 duiven te spelen.

Bon 18